Τι ειναι η Φυσικοθεραπεια

Pain in a woman's body. Isolated on white background. Collage of five photosΦυσικοθεραπεία είναι η θεραπευτική προσέγγιση με φυσικά μέσα χωρίς φάρμακα. Για να το πετύχουν αυτό οι φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν ειδικές για την κάθε περίπτωση ασκήσεις, για να δυναμώσουν, να χαλαρώσουν, να αυξήσουν την ελαστικότητα των διαφόρων μυϊκών ομάδων και την κινητικότητα όσο είναι δυνατόν των αρθρώσεων που έχουν πρόβλημα, μειώνοντας τον πόνο και καθιστώντας τον ασθενή ικανό να εκτελεί ευκολότερα και καλύτερα τις διάφορες καθημερινές του δραστηριότητες όπως περπάτημα, τρέξιμο, εργασία, αυτοεξυπηρέτηση κ.α.

Άλλο μεγάλο όπλο στην προσπάθεια της θεραπείας των ασθενών είναι η θεραπευτική μάλαξη, με τεράστια θετική επίδραση σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, όπως στο μυοσκελετικό σύστημα, στο καρδιαγγειακό και λεμφικό, στο νευρικό, καθώς και στο δέρμα. Στα φυσικά μέσα που χρησιμοποιούν οι φυσικοθεραπευτές συγκαταλέγονται και τα μηχανήματα που έχουν σκοπό τη μείωση του πόνου, του οιδήματος, την προώθηση της επουλωτικής διαδικασίας κ.α.

Για πληρέστερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία οι φυσικοθεραπευτές συνεργάζονται με γιατρούς και άλλους επιστήμονες υγείας, καθώς η φυσικοθεραπεία εχει εφαρμογή σε ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων όπως ορθοπεδική, νευρολογία, χειρουργική, νευροχειρουργική, καρδιοχειρουργική, παιδιατρικη, πνευμονολογια, ουρολογία κ.α.

Για να το πετύχουν αυτό οι φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν ασκήσεις, μεθόδους και εξειδικευμένο εξοπλισμό που υποστηρίζονται από επιστημονικές έρευνες ανά τον κόσμο. Οι φυσικοθεραπευτές συνεργάζονται με γιατρούς και άλλους επιστήμονες υγείας για να σας προσφέρουν πληρέστερη θεραπεία και να βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημά σας.