Αθλητικη αποκατασταση

image_20160301_010028Η αθλητική φυσικοθεραπεία ασχολείται με τη θεραπεία και την πρόληψη τραυματισμών που παθαίνουν όσοι αθλούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά.

Τα αθλήματα επιβάλλουν στο ανθρώπινο σώμα να λειτουργεί σε συνθήκες αρκετά διαφορετικές από αυτές της καθημερινότητας, και τα προβλήματα που προκύπτουν είτε μετά από έναν τραυματισμό είτε λόγω κακής τεχνικής κατά την εκτέλεση ενός αθλήματος απαιτούν ειδική αξιολόγηση και αντιμετώπιση. Τενοντίτιδες, μυϊκές ανισορροπίες, θλάσεις, διαστρέμματα, ρήξη μηνίσκων αλλά και κατάγματα είναι μερικοί μόνο από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς και παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στα πλαίσια της ενασχόλησης με κάποιο άθλημα.

Η αθλητική φυσικοθεραπεία στοχεύει στο να αποκαταστήσει τους τραυματισμούς ή να εντοπίσει τα αίτια της παθολογίας ώστε να βοηθήσει τη γρήγορη και ασφαλή επιστροφή στην αθλητική σας δραστηριότητα και να αποτρέψει την επανεμφάνιση των συμπτωμάτων ή τον επανατραυματισμό. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η δυνατότητα της αθλητικής φυσικοθεραπείας – ασχέτως ύπαρξης ή απουσίας τραυματισμού και παθολογίας – να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την επίδοσή σας σε οποιοδήποτε άθλημα και επίπεδο συναγωνισμού, μέσω της αξιολόγησης μιας μεγάλης σειράς παραμέτρων που επηρεάζουν την απόδοση και μέσω της εκπαίδευσής σας στο πώς να βελτιωθείτε στο άθλημά σας.